B.B. Steeds

ETUSIVU ###### TALLI ###### HEVOSET ###### KASVATUS ###### TOIMINTARYE IRON
VH11-021-0353
Klikkaa kuva suuremmaksi.


25.03.2012: ERJ-II (91,4 p.)


Rye Iron "Rene"
trakehner-ori
s. 31.05.2010, 13-vuotias *
rautias & 168 cm

* Ikääntyy 2 irl-kk = 1 vrl-vuosi.
Täyttänyt 3 vuotta 31.07.2010.
  estepainotteinen, re: 160 cm
eläkkeellä, tarjolla jalostukseen
50 sijoitusta

kasvattaja: Lenin Hoeauf, PL
omistaja: re-elect (VRL-00218)
asuinpaikka: B.B. Steeds

Rene on syntynyt eräällä puolalaisella hevosfarmilla, joka kasvattaa ja myy ulkomaille paljon tasokkaita trakehnereita ja englantilaisia ratsutäykkäreitä. Kyseisen farmin pitäjä Lenin Hoeauf on vanha tuttuni, jonka kanssa tutustuin nuorempana Saksassa nuorten ratsujen koulutustilaisuudessa. Lenin on jo pidemmän aikaa tarjonnut minulle useampia nuoria kyvykkäitä ratsujaan, mutta minulla ei ole ollut mahdollisuuksia ottaa näitä nuorukaisia vastaan. Nyt vihdoin sain tilaisuuden, ja Rene matkusti samantien meille.

Käsitellessä Rene on sekä kiltti että myöskin aikamoinen sähikäinen. Harjatessa uudempia tuttavuuksia testaa aina, koittaa näykkiä tai kuopia tai tehdä muuten vain tinkiä. Sille vain pitää alusta asti näyttää, ettei nyt ole pelleilyn aika. Satuloidessa ei ole ihmeempiä ongelmia, ainoastaan vyötä kiristäessä pää heiluu ja hampaat kalisee. Taluttaessa Rene on aina kiltisti, ei hötkyile turhia vaan seuraa tiiviisti mukana. Toisinaan saattaa hätkähtää pusikosta pyrähtävää fasaania tai tuulessa lentäviä muovipusseja. Tarhasta Rene antaa kohtuullisen helposti kiinni, joskus kiukkuisella tuulella ollessaan juoksuttaa hoitajaa perässään oikein olan takaa eikä millään tahtoisi talliin tai töihin. Mutta heti kun ilma vähänkin viilenee, Rene odottelee jo näreissään portilla ja näyttää hapanta naamaa, kun orhi vihdoin otetaan sisälle.

Eläinlääkärin kanssa Renellä on tapana pelleillä. Helpoin tapa on rauhoittaa oripoika pienellä annoksella heti, kuin tapella sen kanssa puoli tuntia rokotusten ja raspauksen kanssa. Kengittäjän Rene ottaa ihan lämpimästi vastaan, vaikka takajalat on joskus vaikeat, varsinkin sitten kun nauloja aletaan lyödä niin se tuntuu poitsun mielestä oooikein inhottavalta. Kuljetus onnistuu Renen kanssa kohtalaisen hyvin. Koppiin menee yleensä muutaman mietintäkerran jälkeen, yleensä tulee lastaussillalle nätisti mutta koppiin sisälle ei sitten uskallakaan tulla. Kaverin ollessa jo sisällä tulee useimmiten saman tien, kun huomaa ettei siellä kaverinkaan mielestä ole pelottavaa.

Ratsastaessa Rene on vaativampi tapaus. Se toimii kyllä oikein mainiosti, mutta tarvitsee hyvin hellät avut ja ohjasotteet. Repiminen, potkiminen tai hakkaaminen saisi poitsun todella hysteeriseksi, eikä siinä pilottikaan kauaa pysyisi satulassa. Koulupuolella Rene on ihan normaalitasoa. Kuitenkaan sillä ei ole liikettä riittävästi eikä sen kummemmin päätäkään kestämään pilkuntarkkaa vääntämistä ja liiallista keskittymistä. Kauniisti se kuitenkin hoitaa laukanvaihdot ja piruetit, jotka ovat valttikortteja esteradalla, mutta siihen se koulutuupparin ura sitten jääkin. Esteillä Rene on kaksinverroin kuumempi, mutta silti etenee hallitusti ja hyppää kontrolloidusti ja erinomaisesti. Se kieltää hyvin harvoin, jos ratsastaja tekee pahan virheen, mutta pikkumokat ori korjaa itse. Kisapaikalla Renen rohkeus tulee esiin. Vaikka paikka olisi aivan vieras, ei poitsu sen kummemmin noteeraa pelkäämällä tai riehumalla. Radan se pyrkii suorittamaan todella mallikkaasti. Ainoa asia mikä saa sen toisinaan kimpaantumaan, on suuren yleisön aplodit. Pahimmillaan saattaa hypätä pystyynkin esimerkiksi palkintojen jaossa, tai sitten vain peruuttelemaan tai hyppimään sivuloikkia.


i. Ironman evm
trak, 170 cm, mrn
ii. Ipatski iii. Iceer
iie. Arc Arch
ie. Słaby iei. Nerw
iee. Slechke
e. Zysku evm
trak, 166 cm, tprt
ei. Tin Zamk eii. Tornando
eie. Zeskwyl
ee. Lyatwy eei. Lord Traüb
eee. Just Lying


SUKUSELVITYS

Isä Ironman on 170 senttimetriä korkea mustanruunikoksi merkitty trakehnerinhevosori. Ironmanilla kisataan 150 cm tasolla esteitä, ja se on jo napannut muutaman kerran EM-kultaa tällä tasolla. Ori on hyväluonteinen ja rakenteeltaan ihanteellinen, joten se oli jo nuorena haluttu ori jalostukseen. Nyt Ironmanilla onkin jo 50 jälkeläistä, ja parhaat vuodet ovat vasta edessä.

Isänisä Ipatski on 173 senttimetrinen syvänmusta trakehnerinhevosori. Tämä suurikokoinen ja hyvärakenteinen oripoika on luonteeltaan erittäin piskuinen ja vaikea käsiteltävä, minkä vuoksi sen kisakäyttöä on rajoitettu. Orilla on kisattu 150 senttimetrin luokissa, mutta usean sekasorron aiheuttaneena se on saanut kilpailukiellon. Tästä huolimatta Ipatski on periyttänyt erinomaista lahjakkuutta, mutta vain hyvin harvalle tätä piskuista luonnetta.
Isänisänisä Iceer oli mustanruunikko 172 cm korkea trakehnerori, erittäin hyväluonteinen kaveri, jolla kisattiin esteillä 140 senttimetrin luokissa ja koulua vaativaa B:tä. Molemmissa lajeissa tämä monitaituri ylsi kansainväliselle tasolle ja menestyi kohtalaisesti. Siitä tulikin todella haluttu siitosori niin este-, koulu- kuin kenttähevostenkin jalostukseen. Iceer nukkui ikiuneen 25-vuotiaana ja jätti jälkeensä liki sata varsaa.
Isänisänemä Arc Arch oli rautias 166 senttimetriä korkea trakehnertamma. Tämä todella kaunis ja hyväluonteinen hevonen oli myös erinomainen hyppääjä. Sillä kisattiin 150 senttimetrin luokkia kansainvälisellä tasolla hyvällä menestyksellä, monen eri ratsastajan kanssa. Vanhemmalla iällä Arc Arch oli vielä monen nuoren ratsastajan oppimestari pienemmissä luokissa. Tammalla tehtiin kolme varsaa, kunnes se nukkui ikiuneen 26-vuotiaana.

Isänemä Słaby on 164 senttimetriä korkea vaaleanpunaruunikko trakehnertamma. Se oli nuoruudessaan kovan luokan kisahevonen, kilpaili 160 senttimetrin luokissa ja starttasi myös kenttää CCI/CIC4-tasolla. Tamma oli kisakentillä tulta ja tappuraa, se oli hyvin kestävä ja teki aina kaikkensa. Luonteeltaan tämä neiti on erittäin kiltti ja rauhallinen, ja nykyään se viettää ansaittuja eläkepäiviä. Varsoja sillä on tehty viisi kappaletta, joista jokainen on nähty kovan tason luokissa.
Isänemänisä Nerw oli 165 senttinen mustanruunikko herra, jolla oli lämmin sydän ja upea luonne. Nerw oli esteratsusiitoksen kermaa niin kykyjensä kuin periyttämisensäkin ansiosta. Kaikki varmasti muistavat tämän kuvankauniin orin, joka kuoli vanhuuteen arvostettavassa 28 vuoden iässä jättäen jälkeensä useita satoja kyvykkäitä esteratsuja.
Isänemänemä Slechke oli mustanruunikko 159 cm korkea trakehnertamma, joka oli yksi aikansa menestyneimmistä estetrakehnereista. Sillä kisattiin korkeimmalla tasolla, eikä sen kestävyys loppunut koskaan. Tutkimuksissa selvisi että tammalla on normaalia suurempi sydän, minkä vuoksi sen kestävyys on uskomattoman hyvä. Tamma elikin 32-vuotiaaksi asti, mutta ennen sitä sillä teetettiin 6 varsaa.


Emä Zysku on tummanpunarautias 166 senttimetriä korkea trakehnerinhevostamma, jolla on kisattu niin esteitä kuin kouluakin. Veri vetää kuitenkin enemmän esteille, ja se nähdään jo kisatuloksissakin. Esteillä Zyskulla on kisattu menetyksekkäästi 130 ja 140 senttimetrin luokissa, ja koulupuolella vaihtelevalla menestyksellä helppo A:ta ja vaativaa B:tä. Nykyään Zysku on siitoseläkkeellä, ja jättänyt jo monta hyvää varsaa.

Emänisä Tin Zamk oli 161 senttimetriä korkea punarautias trakehnerori. Tämä salamaakin nopeampi ja vikkelämpi oripoika loisti pienestä koostaan huolimatta 150 senttimetrin luokissa. Luonteeltaan Tin Zamk oli sitäkin parempi, aina yhtä rauhallinen ja ystävällinen, eikä kisatilanteetkaan saaneet sen järkkymätöntä keskittymiskykyä herpaantumaan. Ori jätti liki 80 varsaa, ja lopetettiin 22-vuotiaana munuaisvaivojen vuoksi.
Emänisänisä Swoim rodzaju oli 168 senttimetriä korkea tummanpunarautias trakehnerori. Tällä raamikkaalla herralla kisattiin esteitä 150 senttimetrin tasolla aina kansainvälisiin luokkiin asti. Luonteeltaan se oli kuuma ja sähäkkä, mutta silti luotettava kaveri. Swoim rodzajua käytettiin siitokseen viidenkymmenen varsan verran, kunnes se nukkui ikiuneen 23-vuotiaana.
Emänisänemä Womanmouth oli 165 senttimetrin korkuinen punarautias trakehnertamma. Tämä tamma oli pääosin ratsastuskoulun tuntihevosena, ja kisasi ratsastuskoulun oppilaiden kanssa parhaimmillaan helppo A/120 cm-luokissa. Sillä teetettiin kaksi varsaa, ja se jouduttiin lopettamaan jalkavaivojen vuoksi 19-vuotiaana.

Emänemä Lyatwy on 166 senttimetrinen trakehnertamma, väriltään puhtaankimo ja rakenteeltaan puolalaista kermaa. Tammalla kisattiin nuorena esteitä 120 sentin luokissa ja kenttää CCI/CIC2-tasolla, mutta kymmenvuotiaana se siirtyi siitoskäyttöön. Lyatwylla tehtiin kuusi varsaa, ja nykyään se viettelee ansaittuja eläkepäiviä.
Emänemänisä Lord Traüb oli musta, 168 senttinen trakehnerori. Se oli aikoinaan Saksassa todella haluttu isäori, mutta Chauvinist Erd otti vastaan vain harvat ja valitut aktiivisen kisauransa vuoksi. Ori kisasi 160 cm radoilla erinomaisella menestyksellä, napaten muutamia suuria mestaruuksia. Jokainen suoritus oli tasainen ja varma, se oli aina yhtä hyvä. Lord Traüb nukkui pois 24-vuotiaana.
Emänemänemä Just Lying oli ruunikonkimo trakehnertamma. Se oli arka tamma, jolla yritettiin kisata esteillä, mutta se alkoi kieltää jo 110 senttimetrin korkeudella, eikä suostunut yhteistyöhön ollenkaan. Röntgenkuvista löydettiin krooninen vamma molemmista etujaloista, joten Just Lying siirtyi siitostamman hommiin jo 6-vuotiaana. Se teki 10 varsaa, ja kuoli vanhuuteen 24-vuotiaana.KILPAILUKALENTERI

28-03-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 3/100
08-04-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
09-04-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 4/50
09-04-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/50
11-04-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 7/50
11-04-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/50
01-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 1/30
02-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/30
02-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/60
03-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/30
04-05-11 / ERJ kutsu - 150 cm - 1/40
18-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/30
20-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/50
21-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/50
24-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/30
25-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/30
26-05-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
15-06-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 6/40
15-06-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/40
18-06-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 6/40
20-06-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/40
01-07-11 / ERJ kutsu - 100 cm - 3/50
11-07-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/30
18-07-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 5/30
19-07-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 3/30
19-07-11 / ERJ kutsu - 120 cm - 3/30
19-07-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/50
28-07-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/50
29-07-11 / ERJ kutsu - 140 cm - 6/51
31-07-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/50
31-07-11 / ERJ kutsu - 140 cm - 5/60
02-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/30
03-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
03-08-11 / ERJ kutsu - 150 cm - 1/40
04-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
05-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/30
05-08-11 / ERJ kutsu - 150 cm - 6/40
06-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/30
06-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/30
07-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 2/30
07-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/30
07-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
08-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 4/30
10-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 5/30
11-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 1/30
12-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/30
13-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/18
13-08-11 / ERJ kutsu - 140 cm - 6/40
18-08-11 / ERJ kutsu - 140 cm - 4/40
19-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 3/30
21-08-11 / ERJ kutsu - 160 cm - 1/30

 

JÄLKELÄISET

s. 01.04.2011
trak-o. Rook Steeds, e. Jacqueline

s. 05.05.2011
trak-t. Aramev Steeds, e. Avramov

s. 05.06.2011
trak-t. Ironica Roth, e. Milandra

02.12.2010
trak-o. Sir Maverick Steeds, e. LorriefairPäiväkirja 19.6.2011
Renen kanssa ollaan päästy hyvin vauhtiin kisakentillä. Sijoituksia on jo kaksikymmentä kappaletta, ori on ollut todella tasainen ja varma suorittaja. Kisapaikalla se on käyttäytynyt mallikkaasti pienistä oikuista huolimatta. Rutiinia on tullut jo paljon, ja joka kisapäivä se on ollut varmempi ja parempi. Hienon kisamenestyksen ansiosta Renellä on jo kolme jälkeläistä; Wikhornissa asuva Rook Steeds, Freistingariin myyty Aramev Steeds sekä Rothenburgin kasvatti Ironica Roth.

Päiväkirja 1.9.2011
Renen kisaura on nyt päättynyt ja se siirtyy siitoseläkkeelle. Ori on saavuttanut hienot 50 sijoitusta ERJ:n rataesteiltä, ja pääsee ansaitulle eläkepäiville. Tästä päivästä lähtien Rene on vapaasti käytettävissä siitokseen. Kokonaan sen kisaus ei kuitenkaan ole loppunut, vaan yhä aiomme haalia palkintoja muunmuassa ERL:n ja ERJ:n laatuarvosteluista.

Päiväkirja 30.11.2011
Renen kasvattaja Lenin Hoeauf otti minuun yhteyttä toissapäivänä. Hän oli tullut Suomeen, ja oli erittäin kiinnostunut näkemään tämän hyvämaineisen kasvattinsa. Niinpä herra Hoeauf kävi tänään kyläilemässä, ja oli aivan sanaton nähdessään Renen. Oripoika oli vasta vuoden ikäinen, kun Lenin myi sen, mutta silti tämä potentiaalinen nuorukainen oli jäänyt vahvasti hänen mieleensä. Hän oli hyvin hyvin ylpeä kasvatistaan, ja oli myös erittäin kiinnostunut tämän jälkikasvusta. Lenin antoi meille lahjaksi viisi omin käsin tehtyä kuivatuslointa, kolme säkiä porkkanoita ja hyvän mielen!

Päiväkirja 9.3.2012
Rene on nyt ilmoitettu ERJ:n maaliskuun laatuarvostelutilaisuuteen. Niinpä olemme pistäneet oria kuntoon kaikin puolin, sen sukua on tutkittu kauttaaltaan ja varsojen elämässä ollaan oltu tiukasti mukana sivustaseuraajana. Jännityksellä jäämme odottamaan, minkälainen palkinto sieltä tulee!


Estevalmennus by Ansku
Lämmittelit Renen kanssa, kun saavuin kentälle, ja taas kerran ihastuin ikihyviksi upeaan oriisi. Rene hyppelehti aluksi vähän sivuille, taakse ja eteen, ja välillä oli ravi edessä. "Anna enemmän ohjaa, istu "takapuolesi päällä, jalat rennoiksi!" taisivat olla eniten sanomani parannusehdotukset, mutta heti alkuun korjasit viat, ja päästiin aloittamaan. Aloitettiin siis ihan perus "pysähdys-raviin-pysähdys"-liikkeillä, jotta sait oriin kuulolle. Jo parin kierroksen jälkeen ori kuunteli sinua paljon paremmin, ja kulki muodossa. Kentälle kokoamani esteet hipoivat sadan tai sadankahdenkympin luokkaa, ja arveli puheittesi perusteella, että ori pääsee ne kuin vettä vaan. Rene hyppäsi hyvin, mutta saisit antaa hypyssä enemmän ohjaa, sillä vaikeuttaa hevosen hyppäämistä, jos pidätät suusta niin paljon kuin nyt. Muutaman hypyn jälkeen osasit kyllä automaattisesti myödätä ohjista. Rene hyppäsi myös 120sentin esteet oikein mallikkaasti, joten nostin puomit 140senttiin. "Ihmeellistä!" huudahdin, sillä Rene hyppäsi 140sentinkin esteet 10sentin ilmavaralla. Kerran, kahdesti. Silmät innostuksesta suurina tuijotin siinä saumatonta yhteistyötänne. Tein vielä kolmen esteen sarjan, niin että ensimmäinen oli 130senttiä, toinen 120senttiä ja viimeinen 100senttiä, ja sekin meni niin täydellisesti, kuin olla ja voi. Nostan sinulle ja Renelle hattua.

Estevalmennus by reibili
Alkuverkat saitte tehdä itsenäisesti. Tämän valmennuksen aikaan tulisimme hyppäämään 70cm pystyä sekä jumppasarjaa, jossa esteiden korkeudet vaihtelisivat 40-70cm. Pystyn hyppäämisessä ei ollut mitään muuta ongelmaa kuin se että Rene meinasi ensimmäisellä keralla mennä siihen vähän liian reippaalla laukalla, mutta ori korjasi askeleensa hienosti ja hyppäsi esteen yli. Seuraavaksi siirryimme jumppasarjaan. Renen menoa oli upea katsella. Se oli todella varmajalkainen ja osasi arvioida ponnistuspaikan parin laukka-askeleen jälkeen erinomaisesti. Pari kertaa esteet kolisivat jummppasarjan aikana mutta kertaakaan se ei tiputtanut. Rene meinasi kuumua välillä mutta parin voltin jälkeen se rauhoittui. Hyppäsitte kerran vielä pystyä, jonka olin madaltanut 40cm, sillä tehtävä oli laukata ympyrää, johon este kuului hypättäväksi. Lopuksi sitten teitte loppuverkat itsenäisesti.

Estevalmennus by Tiuhti
Alkutunnista Rene löntysteli hieman laiskan näköisesti kenttää ympäri, mikä oli ymmärrettävää sillä ilma oli paahtavan kuuma. Kärsivällisesti sait orin kuitenkin innostumaan työskentelystä ja pikku hiljaa Rene alkoi kiinnostua asioista enemmän, joskin vieläkin hieman apaattisesti. Alkulämmittelyt teitte itsenäisesti, jonka aikana kasasin kentälle kaksi estettä. Kun aloimme hypätä, Rene valpastui heti silmissä ja korvat nousivat pystyyn. Pian ori oli kuuliainen ja reipas. Aloittelimme hyppäämisen kahdella noin 60cm korkealla pystyllä, jotka Rene suoritti helpon näköisesti. Jouduit jopa pidättelemään sitä hieman esteiden välillä. Vähitellen korotimme esteitä enemmän josta ori innostui oikein olan takaa. Innokkuudesta johtuen Rene alkoi loikkia esteiden yli hieman liian kaukaa ja itse keskityit lähinnä istuskelemaan vain satulassa. Käskin rauhoitella oria hieman volteilla, keskittyä paremmin ja sen jälkeen kokeilla uudestaan. Heti kun ratsastajakin oli hypyissä mukana, alkoi leikki sujua kuin tanssi. Uskalsin korottaa esteitä pikkuhiljaa kunnes saavutimme 140cm korkeuden. Ori hyppäsi vieläkin ilmavasti, mutta viimeisillä kerroilla alkoi osoittaa vähän väsymyksen merkkejä. Päätimme lopettaa valmennuksen, ennen kuin Rene olisi aivan puhki.

Estevalmennus by Adalmiina
Danin kanssa oli tarkoituksena mennä hyppelemään maastoesteitä, jotenka suuntasimmekin lähellä sijaitsevalle maastoesteradalle. Pysähdyimme suurelle niitylle, josta löytyi monenlaisia esteitä sekä tilaa verryttelyyn. Verryttelit Dania kaikissa askellajeissa, sekä teitte myös laukanvaihtoja. Kun orii alkoi kuunnella apujasi pääsimmekin aloittamaan valmennuksen. Saitte aloittaa ihan perus tukkiesteeltä. Dan hyppäsi varmasti pienen tukin ylitse, hyppäsitte vielä muutaman kerran tukin ylitse, jonka jälkeen siirryimme seuraavalle esteelle. Seuraavana vuorossa olikin muutama tarkkuuseste, jotka selvititte todella hienosti ja rauhallisesti. Dan alkoi innostua, mutta sait kuitenkin sen pysymään hyvin aloillaan ja keskittymään antamiisi apuihin. Seuraavana tulittekin risuesteelle, jonka selvititte oikein hienosti. Dan ei tuntunut tykkäävän pistelevistä risuista joten tulitte esteen ylitse korkealta. Seuraavana vuorossa oli veteen rakennettu banketti. Dan hyppäsi kevyesti penkereen päälle ja ylititte siellä olevan pienen tukkiesteenkin kevyesti, myöskin penkereeltä veteen hyppääminen onnistui todella nätisti ja varmasti. Viimeisenä vuoroon tuli trakehnerhauta, jonka suorititte samalla varmuudella kuin muutkin esteet.

Estevalmennus by Omega
Rene oli erittäin reipas ja yhteistyönhaluinen heti alusta lähtien. Rauhallisesti ja tasaisesti ratsukko ylitti verryttelyesteet, eikä kiukuttelusta ollut tietoakaan. Rene oli erittäin positiivisen oloinen, ja työskenteli mielellään. Se tuntui aivan odottavan, että päästäisiin korkeammille esteillä. Reippaasti Rene hyppäsi sarjaa, jota korottelin aina välillä. Aluksi kolmen esteen sarja oli 80 cm, viimeisten hyppyjen kohdalla 130 cm. Rene oli edelleen pirteä ja yhteistyönhaluinen, joten jatkoimme vielä vesiesteen ja trippelin harjoittelua. Metrisenä nuo molemmat sujuivat ongelmitta, tunnin lopussa esteet olivat 145 cm, jolloin trippelin kohdalla tarvittiin vähän enemmän vauhtia, mutta muuten sujui hienosti. Rene oli erittäin positiivinen yllätys tänään sekä minulle että ratsastajalle. Hieno oripoika!

ulkoasun © re-elect
otsikon © daivive.net
taustan © Ritva Väänänen
kuvien © Beate LangelsVIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME HORSE